Zacusca de ciuperci

de alinutzika in Zacusca, 9 Sep 2012 | 16259 vizualizari

 

E ataaaat de buna si are o culoare ataaat de frumoasa ca nu cred sa apuce luna octombrie in pivnita. Poate borcanele goale. Nu ma credeti? Incercati-o!
Asa-i ca seamana cu dulceata de caise?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci (eu am pus de padure, din congelator)
  • 1 kg ardei capia galbeni (ei ii dau culoarea asta de vis)
  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 kg ceapa
  • 600 ml ulei
  • 800 ml pasta de rosii sau bulion
  • sare grunjoasa, piper
  • 6 foi dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 1-2 ardei iuti
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Gogosarii se coc, apoi li se ia pielita. Ardeii si ceapa se curata. Mie la zacusca imi place sa simt legumele in parte, asa ca le toc mai grosier. Eu am facut treaba asta foarte bine cu robotul si am terminat rapid rapid. De obicei, robotul toaca ff marunt, ca un fel de pasta, dar eu am smecheria mea. Folosesc doar functia puls/turbo, oprind aparatul tot la 2-3 secunde. In 10 secunde e gata o tura de legume si arata exact ca si cele tocate cu mana.

K, mai departe. Cand legumele sunt tocate, le punem la calit, nu prajit, in ulei. Separat!!! Ceapa cu 150 ml ulei. Ardeii si gogosarii cu 200 ml. Ciupercile cu 200 ml. Amestecam din cand in cand.

Cand ardeii/gogosarii si ceapa sunt caliti (asta dupa vreo ora) la foc mediu spre mic, le punem impreuna la calit intr-o oala mare, moment in care adaugam si ciupercile (daca sunt prajite deja, dar incercand sa nu le ardem ci sa le pastram culoarea alba). Mai lasam la fiert 50-60 de minute. In acest timp adaugam usturoiul tocat si condimentele. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul. Mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul, punem zacusca in borcane curate si le bagam la cuptor, la 180 grade, pentru 1 ora. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete